Пътят е толкова лесен или труден, колкото сами прецените да бъде

Трънлив или не започва с Любов и свършва с Щастие. ​

Да бъдем изпълнени с Любов е постижение и личен принос. Не е нужно Любовта да е интимност. Любовта е сила, която идва от нас самите и е много разнородна – любов към природата, любов към околните и близките, любов към животните, любов към слънцето, към децата, към работата и т.н.

Любовта е навсякъде около нас

Избор е дали да я вписваме във всеки ден от нашия живот или не.
Да се научим да се обичаме и да имаме самочувствие, може би са голямо изпитание за някой от нас, но това са първите стъпки, които човек може да направи за своето по-добро съществуване на тази Земя. Учим се докато сме живи и да се научим да уважаваме себе си е едно от на-големите предизвикателства. Изучавайки се, ние придобиваме все повече опитност върху това да бъдем  по-влюбени в живота и в себе си. 
 
Да се обичаш не означава да си егоист. Да се самоусъвършенстваш, в това да имаш самочувствие и сила да правиш нещата, които харесваш с лекота, да имаш вярата в себе си и да цениш труда си, все символи на любовта и уважението към себе си. Всичко може да започне с желанието да промениш нещо около себе си или в теб самият. Движещата сила винаги си Ти, точно Ти!
Животът може да бъде такъв, какъвто го сътвориш. Ти си художникът на картината наречена Живот и ти избираш с какви краски да я обагриш, какво да нарисуваш вътре и колко цветове да използваш. Бъди мотивиран да имаш най-прекрасната картина и направи нужните неща, за да бъде изпълнено всичко, което искаш да има вътре.
Щастието и Любовта вървят ръка за ръка
Щастието се гради и е вътрешно състояние на духа, точно както и Любовта. Да се чувстваш щастлив е “работа” и избор, който правим. Дали всеки изминал ден ни носи нужната наслада е въпрос, породен от действията, които правим всяка сутрин, обед и вечер, за да имаме Щастието и Любовта до нас. Те идват при нас точно в момента, в който сме готови и заслужаваме да ги получим. От нас се иска да сме нащрек и да се подготвяме за даровете, които ще получим от Вселената.
 
Автор: Надя Кринчева